Menu

FAQ’s

Bedankt voor het bezoeken van onze website. Hieronder staat een overzicht met veelgestelde vragen door onze kijkers. Als uw vraag er niet tussen staat, dan kunt u ons een bericht sturen via de contactpagina.

Ik heb erg genoten van de eerste seizoenen van Midsomer Murders op BBC First, zullen er andere klassieke seizoenen te zien zijn op BBC First?

BBC First is een hoogwaardig dramakanaal met een focus op de laatste HD afleveringen. Hoewel we wel een selectie van oudere series op ons kanaal uitzenden, zijn deze opgenomen in hoge definitie of zorgvuldig bewerkt naar een hogere kwaliteit. We waarderen suggesties altijd maar niet elke serie is beschikbaar in deze specificaties.

Waar kan ik de tv-gids van BBC First vinden?

Er zijn twee verschillende gidsen voor BBC First beschikbaar op deze website. Komt u uit België, klik dan bovenaan deze pagina op TV-gids en selecteer België. Komt u uit Nederland, klik dan op TV-gids en selecteer Nederland.

Waarom is er reclame op BBC First?

De invoering van reclame op BBC First is een beslissing die zorgvuldig werd overwogen. We zijn er van overtuigd dat de integriteit en de kwaliteit van onze programma’s van onze zender niet zullen worden aangetast. We weten dat onze kijkers veel waarde hechten aan de beste Britse inhoud op BBC First. De inkomsten die we dankzij reclame zullen ontvangen, zullen ons toelaten om nog beter aan deze vraag tegemoet te komen.

Het schema van mijn tv-gids of EPG komt niet overeen met wat er wordt uitgezonden op BBC First – kunt u helpen?

Hoewel wij de schema’s distribueren naar onze partners, worden de elektronische programmagidsen (EPG’s) verstrekt door de providers. Zij zijn verantwoordelijk voor het updaten en delen van deze informatie met hun abonnees. Alle vragen over de beschikbare informatie via deze service kunnen in de eerste instantie het beste gericht worden aan de providers. Een goede manier om te controleren of wij kunnen helpen met dit probleem, is het bekijken van onze TV-gids. Als dit overeenkomt met wat u ziet op het kanaal, dan is het probleem lokaal en moet uw provider hiervan op de hoogte gebracht worden. Als beide bronnen niet kloppen, laat het ons dan weten door contact met ons op te nemen. Geef ons dan zoveel mogelijk informatie, inclusief de naam van uw provider.

Ik ervaar problemen met het bekijken van de zenders. Wat moet ik doen?

Als u technische problemen ondervindt met een van onze zenders, neem dan alstublieft eerst contact op met uw provider. Als zij u niet kunnen helpen, neem dan contact op met ons. Om het probleem zo goed mogelijk voor u te kunnen onderzoeken, hebben we de data en tijdstippen nodig waarop de kwestie zich voordeed, de naam van het programma, de zender en het land waar u het bekijkt. Als u ons dan ook nog kunt vertellen via welke provider u de zenders ontvangt, zou dat helemaal helpen.

Ik wil graag werken voor de BBC; waar vind ik meer informatie over de carrièremogelijkheden? Kan ik u mijn CV sturen?

We kunnen niet helpen met vragen over werken voor de BBC. Stuur uw CV niet naar ons. Eventuele vacatures staan in de landelijke dagbladen en op de hoofdwebsite van de BBC. Neem voor algemene informatie, advies en de nieuwste vacatures, een kijkje op BBC Careers.

Kan ik een kopie van een BBC programma kopen of andere BBC artikelen?

Het is niet mogelijk om DVD’s, Blu-ray’s, speelgoed, spelletjes of andere aan BBC gerelateerde producten direct van BBC af te nemen. Ondanks dat niet alle programma’s die je op onze kanalen ziet beschikbaar zijn voor verkoop, publiceren wij een reeks aan DVD’s en Blu-ray’s die gekocht kunnen worden bij lokale en online winkels. Een selectie van programma’s kunnen ook beschikbaar zijn bij derde partijen via digitale download dienstverleners.

We werken daarnaast samen met externe organisaties om BBC artikelen die gerelateerd zijn aan populaire series te creëren, ook deze artikelen kun je kopen bij verschillende winkels en online aanbieders.

Kan ik een DVD van een programma krijgen voor voorlichtingsdoeleinden?

De mogelijkheden daarvoor zijn afhankelijk van een aantal zaken, waaronder auteursrechtelijke beperkingen, maar soms kunnen officiële onderwijsinstellingen een kopie aanvragen. Ga voor meer informatie naar de BBC Active website.

Hoe kan ik contact opnemen met BBC World News?

Als u feedback heeft over iets wat u op BBC World News heeft gezien of als u een nieuwsverhaal wilt insturen, bezoek dan de Contact pagina. De uitzendschema’s van BBC World News buiten het Verenigd Koninkrijk hier te vinden.

Hoe kom ik aan toestemming om een fragment van een BBC-programma te gebruiken?

Voor informatie over toestemming om clips uit BBC-programma's over te nemen, kunt u het best contact opnemen met de BBC Motion Gallery.

Zijn jullie zenders beschikbaar via deze site of elders?

Op dit moment bieden wij geen streaming diensten aan voor onze kanalen in de regio Benelux, maar u kunt contact opnemen met onze distributiepartners om na te gaan wat zij hierin kunnen bieden.

Waarom kan ik geen fragmenten bekijken op de bbc.co.uk website?

De meeste inhoud op de bbc.co.uk website is bedoeld voor gebruikers uit de UK, daarom zijn de rechten voor video, audio, afbeeldingen en andere vormen van inhoud alleen voor de UK bestemd. Wereldrechten zijn een stuk duurder, maar we hopen meer audio- en visuele inhoud beschikbaar te kunnen maken voor onze internationale kijkers.

Kunt u niet vinden waar u naar zoekt? Stuur ons dan alstublieft een bericht via de contactpagina.