BBC Knowledge

 • Aventuri arctice cu Bruce Parry, Sezonul 1

  Începând de marți 24 martie la ora 23:00

  Regiunea arctică este pe punctul de a suferi o uriașă și ireversibilă schimbare. Stilul de viață al populației indigene, aproape neschimbat de milenii, își va înceta existența în timpul vieții noastre. Însă, pentru alții, bogățiile necunoscute ale resurselor naturale precum petrolul, gazele și mineralele, care ies la iveală de sub calota glaciară, reprezintă promisiunea unor infinite oportunități.

  Mărește

  Schimbare ireversibilă

 • Leonardo: în mintea unui geniu

  Începând de joi 5 martie la ora 23:00

  Beneficiind de accesul exclusiv la cea mai mare colecție de însemnări, desene, scrisori și idei ale lui Leonardo da Vinci, acest documentar celebrează viața și opera marelui geniu. Urmăriți cum prind viață pe micul ecran ideile lui Leonardo și aflați cum salturile intelectuale inspirate ale omului de știință, artistului și inventatorului l-au purtat de la o descoperire la alta.

  Mărește

  Profilul unui geniu

 • Scientologi în război

  Începând de luni 23 martie la ora 23:00

  Acest documentar cercetează controversata Biserică Scientologică, aducând în prim-plan experiențele unor foști membri. Marty Rathbun este unul dintre cei mai vechi membri din istoria scientologiei care a părăsit această organizație. Documentarul oferă perspectiva unică a unui om care a făcut parte din structurile de conducere ale unei grupări extrem de discrete.

  Mărește

  Credințe extreme

 • Geniul lui Marie Curie: femeia care a aprins lumea

  Începând de joi 12 martie la ora 23:00

  Prima femeie căreia i s-a decernat Premiul Nobel, Marie Curie a fost o femeie extraordinară, capabilă să câștige premii prestigioase și să facă descoperiri inovatoare. Cum a putut Marie Curie să realizeze toate aceste lucruri mărețe într-o epocă în care locul femeii era acasă și nu în laborator, și să aibă în același timp și o familie?

  Mărește

  Viață remarcabilă

 • Tunelurile morții din Primul Război Mondial: marile săpături

  Începând de duminică 1 martie la ora 23:00

  Acest documentar scoate la iveală secrete bine îngropate sub câmpul de luptă de la Messines, unul dintre cele mai cunoscute și dramatice câmpuri de luptă ale Primului Război Mondial. Arheologii au săpat un șanț chiar sub acest câmp de luptă, descoperind tranșee, mine și grenade neexplodate, iar uneori chiar rămășițele oamenilor și ale cailor care au luptat și au murit acolo.

  Mărește

  Secretele Primului Război Mondial

 • BBC Knowledge

  Minune. Împărtășită.

  Vezi lumea dintr-o altă perspectivă cu BBC Knowledge. Minune. Împărtășită.

  Mărește

  O altă perspectivă

BBC Entertainment

 • Pride and Prejudice, Sezonul 1

  Începând de marți 24 martie la ora 22:00

  Retrăiți romantismul și drama mult-premiatei adaptări a lui Andrew Davies din 1995, filmată în impozantele case și conace de țară din vechea Anglie. Cu o echipă de producție de primă clasă și o distribuție compusă din cei mai buni actori ai Marii Britanii, această ecranizare elegantă și pasională a romanului lui Jane Austen nu trebuie ratată.

  Mărește

  De neratat

Romania HubTop Gear Small PromoWonder

Romania NewsFlux RSS

 • Co-pilot 'wanted to destroy plane'

  The co-pilot of the Germanwings flight, named as Andreas Lubitz, intentionally started the plane's descent before it crashed…

 • Asylum claims 'highest for 22 years'

  The UN's refugee agency says the number of refugees seeking asylum in developed countries rose by 45% in 2014, with Germany…

 • First Europe non-beating heart swap

  Surgeons in Cambridgeshire perform the first heart transplant in Europe using a non-beating heart.

 • DNA of 'an entire nation' assessed

  The genetic code of "an entire nation" has effectively been deduced, say researchers in Iceland.

 • Four dead as Ukraine bus hits mine

  At least four people are killed after a passenger bus hit a landmine near a government-held town in eastern Ukraine, local…

 • Ruling on Kercher murder delayed

  Italy's top court delays a decision on whether to uphold the convictions of Amanda Knox and Raffaele Sollecito for the murder…

 • Clarkson return 'not ruled out'

  BBC creative director Alan Yentob says he would not rule out Jeremy Clarkson making a return to the BBC in the future.