Menu
Born to Kill - Billboard Home

Born to Kill

Vanaf donderdag 22 juni om 21.00 uur

Zet je schrap voor een gloednieuwe psychologische thriller! Sam lijkt een gewone tiener die voor het eerst verliefd wordt maar onderdrukt psychopathische gevoelens...

Maigret - Night at the Crossroads

Maigret

Seizoen 2Vanaf zaterdag 24 juni om 21.00 uur

In Night at the Crossroads ondervraagt Maigret urenlang de van moord verdachte Carl Andersen. Maar wat hij ook probeert, Andersen houdt zijn verhaal staande en blijft vasthouden aan zijn onschuld.

The Kettering Incident - Billboard

The Kettering Incident

Vanaf zaterdag 1 juli om 21.00 uur

Dr. Anna Macy was nog maar een kind toen haar beste vriendin Gillian op mysterieuze wijze verdween. De twee meisjes waren aan het spelen in de eeuwenoude bossen aan de rand van het stadje toen Anna vreemde lichten zag in de lucht en een hoog geluid hoorde. Uren later werd Anna alleen teruggevonden.

Paula - Temporary Channel Billboard

Paula

Vanaf zaterdag 20 juli om 21.00 uur

Als Paula in haar kelder vreemde scharrelgeluiden hoort, huurt ze James in om de ratten te verdelgen en haar angsten tot zwijgen te brengen. De twee hebben een waanzinnige one-night-stand, in een kortstondig moment van hartstocht die wrede gevolgen heeft voor Paula's leven.

BENELUX - Social - First - Billboard

Ontdek het op Social

Kom alles te weten over je favoriete series en bespreek ze online

Op onze pagina Social vind je video's, interviews en nog veel meer, plus de laatste serie- en zenderinformatie via YouTube, Twitter en Facebook - allemaal bij elkaar op één plek.

Julie Walters, Profile

Julie Walters

Indian Summers

Julie Walters is al tientallen jaren bekend als actrice. Ze begon haar loopbaan in 1980 in de Londense theaters, waar ze de Variety Critic’s Award en London Critic's Circle Award won voor haar rol in Educating Rita. Na het succes van dit toneelstuk in West End volgde een filmversie die werd genomineerd voor een Oscar. En Julie, als ster naast Michael Caine, sleepte de Golden Globe Award in de wacht.

Maar dat was nog maar het begin. Want Julie is vooral bekend om haar rollen in Billy Elliott, Calendar Girls en natuurlijk Harry Potter. De British Academy of Film and Television Arts heeft haar maar liefst vijfmaal bekroond voor haar werk in films en op TV.

Nu zien we Julie in Indian Summers als Cynthia Coffin, eigenaresse van de British Club in Shimla. Ze is een toonaangevend lid van de society van Simla en haar kennis en goedkeuring leggen veel gewicht in de schaal. Cynthia is een glamoureuze vrouw maar met strikte morele opvattingen.

Jodie Comer - Profile

Jodie Comer

Thirteen

Jodie Comer is waarschijnlijk vooral bekend als Chloe in My Mad Fat Diary, de komedie-dramaserie die voor een BAFTA en een International Emmy Award werd genomineerd. Ook speelde ze Ivy Bolton in de TV-bewerking van D. H. Lawrences roman Lady Chatterley's Lover. Meer recent had Jodie Kate een glansrol als Kate Parks in de prijswinnende serie Doctor Foster.

Deze nieuwste rol is in een psychologische thriller, Thirteen. Ze speelt Ivy Moxam, een jonge vrouw van 26 die 13 jaar lang met niemand contact heeft gehad omdat ze in 2003 op 13-jarge leeftijd werd ontvoerd. .

Happy Valley - Profile

Sarah Lancashire

Happy Valley

Sarah Lancashire (toevallig inderdaad geboren Lancashire, namelijk in het plaatsje Oldham) is de dochter van televisiescriptschrijver Geoffrey Lancashire en zijn vrouw Hilda. Ze besloot op haar 18de dat ze actrice wilde worden en ging studeren aan de Guildhall School of Music and Drama.

Ze werd beroemd in 1991, als de lieftallige Raquel, het barmeisje in de Britse soap Coronation Street. Vijf jaar bleef ze daar spelen. In 1996 leverde dat haar een nominatie op voor Populairste Actrice bij de National Television Awards. Niet lang daarna werd ze voor de tweede keer genomineerd, als Ruth Goddard in de dramaserie Where The Heart Is. Maar pas voor haar hoofddrol in Seeing Red (2000), een dramaserie gebaseerd op het leven van actrice en gastouder Coral Atkins, nam ze de prijs daadwerkelijk mee naar huis.

Sarah werd al snel het vrouwelijke gezicht van de dramaseries van Independent Television. Ze had succes met vele producties, waaronder The Glass (2001), detectiveserie Rose and Malony (2002) en als Gertrude in een bewerking van Sons and Lovers (2003).

In 2004 regisseerde ze de aflevering Viva Las Blackpool van de serie Afternoon Play (BBC), wat haar op het Birmingham Screen Festival de prijs voor Beste Nieuwkomer opleverde en bij de Royal Television Society Awards die voor Beste Nieuwe Talent. Ook werd ze genomineerd voor de BAFTA Award voor Beste Nieuwe Regisseur van Fictie.

Sindsdien speelde ze in vele populaire dramaseries, waarbij ze vooral veel lof oogstte voor haar rollen in All the Small Things uit 2009, The Paradise uit 2012 en Last Tango in Halifax uit 2012.

Haar rol als politieofficier Catherine Cawood in Happy Valley (2014) heeft haar tot nu toe vier nominaties en drie awards opgeleverd.

Nikki Alexander - Silent Witness S19 - Profile

Emilia Fox

Silent Witness

Emilia is in 1974 geboren in Londen en komt uit het acteursgezin Fox; haar vader is Edward Fox, haar moeder Joanna David, haar oom James Fox en haar neef is Laurence Fox.

Haar acteercarrière werd aangezwengeld toen ze in 2005 in de huid kroop van zuster Georgina van Mr. Darcy (gespeeld door Colin Firth) in de televisiebewerking van Pride and Prejudice van Jane Austen, en heeft sindsdien naam gemaakt als gerespecteerd televisie- en filmactrice.

Naast haar rol als forensisch patholoog Nikki Alexander in de succesvolle misdaadserie Silent Witness, heeft Emilia nog meer successen op haar naam staan, zoals haar rol in The Wrong Mans uit 2013, een comedy-thriller waarin ze schittert naast (grootheden) James Corden en Dawn French, en haar vertolking van Claire Jones in Suspension of Belief, een film uit 2012.

Buiten beeld beoefent Emilia martial arts op hoog niveau en bespeelt ze zowel de piano als de cello.

Father Brown - S3

Mark Williams

Father Brown

Mark werd in 1959 geboren en studeerde aan de universiteit van Oxford. Hij zette zijn eerste stappen in de spotlights toen hij naast Hugh Grant in Privileged de rol speelde van Wilf, een film van de Oxford Film Foundation uit 1982.

Toen hij bij de Royal Shakespeare Company en het Nationaal Theater naam had gemaakt als theateracteur kwam de nationale roem met zijn rol in de cult sketchshow ‘The Fast Show’ van Paul Whitehouse, van 1994 tot 2000.

In haast al zijn rollen is Mark een sleutelfiguur. Zijn belangrijkste rollen speelde hij in Shakespeare in Love (1998), Billy the Innkeeper (met Michelle Pfeiffer), Stardust (2007, met Robert de Niro) en als Arthur Weasley in de Harry Potter films.

Naast zijn rol als de Rooms-Katholieke priester–detective Father Brown in de gelijknamige succesvolle detectiveserie (sinds 2013) speelde hij gastoptredens, bijvoorbeeld als Brian Williams in Doctor Who. Daarnaast presenteert hij de dagelijkse quiz The Link.

Buiten het scherm is Mark fanatiek voetbalfan. Hij is een fervent supporter van zowel Aston Villa als Brighton & Hove Albion.

Death in Paradise S4

Sara Martins

Death in Paradise

Sara Martins is een Frans-Portugese actrice die vooral in Frankrijk bekend is van haar rollen in films en op TV. Ze debuteerde in de Franse politieserie Police District (2001), nadat ze aan de Franse Nationale Academie voor Drama had gestudeerd.

Sindsdien heeft ze in een heel aantal Franse films gespeeld, waaronder Tell No One (2006), Beyond the Ocean (2006), Paris je t’aime (2006), Summer Hours (2008) en Little White Lies (2010).

Daarnaast speelde ze in een aantal Franse televisieproducties, zoals Disparition (2005) en La Veuve Tatouée (2008). Haar Britse televisiedebuut kwam in 2011, als Camille Bordey in Death in Paradise.

Kris Marshall - Profile

Kris Marshall

Death in Paradise

Geboren en opgegroeid in Zuidwest-Engeland maakte Kris al jong zijn televisiedebuut, in The Bill. Hij brak daarna door met de populaire komedie My Family (2000).

Na My Family ging Kris door naar het grote scherm, en was als Colin Frissell de ster in de veelgeprezen film Love Actually (2003). Ook speelde hij in avondvullende televisiefilms zoals Catwalk Dogs (2007) en Heist (2008).

Op televisie zagen we hem verder in politieseries als Murder City (2004-6), Funland (2005) en Sold (2007). Recenter speelde hij in Traffic Light (2011), Citizen Khan (2012) en Lightfields (2013).

Kris voegde zich in 2014 bij de cast Death in Paradise, waarin hij dus sinds het derde seizoen meespeelt.

Amanda Redman - Profile

Amanda Redman

New Tricks

Amanda is al sinds de jaren tachtig regelmatig op TV te zien. Ze is onder andere beroemd om haar rol in de film en tv-serie Mike Basset: England Manager, maar ook als de onvergetelijke Diana Dors in The Blonde Bombshell.

Door de jaren heen speelde ze in vele detectives, zoals Spender, The Ruth Rendell Mysteries, Dangerfield en The Sight. Filmrollen had ze onder andere als Deedee Dove, de voormalige pornoster en vrouw van Ray Winstone in Sexy Beast.

Als Alison Braithwaite speelde ze een huisvrouw in de verdrukking die plotseling door een loterij miljonair wordt, in drie seizoenen At Home with the Braithwaites. Daarnaast was ze Mrs Merdle in de BBC-bewerking van Charles Dickens’ klassieker Little Dorrit (2008).

Vroege rollen had ze in Tales Of The Unexpected, tv-bewerkingen van The Importance of Being Earnest en Shakespeares Pericles, maar ook in de rondom Paul McCartney gemaakte film Give My Regards to Broad Street.

Amanda werd in juni 2012 ter gelegenheid van de verjaardag van Koningin Elizabeth geridderd als lid van de Order of the British Empire.

Dennis Waterman - Profile

Dennis Waterman

New Tricks

Dennis begon zijn carrière al in de late jaren vijftig, toen hij nog op school zat. Een van zijn eerste rollen was als William in de gelijknamige serie (1962). Later in de jaren zestig speelde hij in een filmversie van Up the Junction en in de sciencefictionserie Journey to the Unknown.

Het waren vooral twee rollen op tv die hem bekendheid bezorgden, namelijk als de keiharde George Carter in The Sweeney (1975-8) en als de vrolijke jongen Terry McCann in Minder (1979-1989). In beide gevallen was hij de helft van een duo - met John Thaw als inspecteur Jack Reagan in The Sweeney, en met George Cole als Arthur Daley in Minder.

In 1986 was hij de ster in The Life and Loves of a She Devil, een donkere bewerking van de roman van Fay Weldon. Hij speelde Bobbo, de overspelige echtgenoot van Ruth (Julie T. Wallace).

Na het succes van Minder speelde Dennis in twee enigszins vergelijkbare series: in Stay Lucky (1989) was hij de scharrelaar Thomas Glynn, met Leslie Ash als tegenspeler; en een jaar later East End-miljonair Tony Carpenter in de komedie On the Up, waarin ook Sam Kelly en Joan Sims meededen. Dennis zong bovendien de afsluitende titelsong.

Op zijn lange CV staat ook Dennis’ rol in The Miller's Tale, naast James Nesbitt en Billie Piper. En hij speelde de sportverslaggever Frank Costello in het driedelige BBC-drama Moses Jones.

Alun Armstrong - Profile

Alun Armstrong

New Tricks

Alun is al sinds de Jaren zeventig een bekend gezicht op TV. Hij speelde Inspector Bucket in de BBC-bewerking van Charles Dickens’ klassieker Bleak House (2005), een spannend verhaal over de onrechtvaardigheid van de Engelse rechtspraak in de negentiende eeuw. Die haalde hoge kijkcijfers en kreeg een BAFTA Award als Beste Dramaserie.

Hij speelde ook Mr Fang, in een andere Dickens-bewerking: Roman Polanski's film Oliver Twist (2005). En hij is zo’n liefhebber van Dickens dat hij in 1999 een rol in een film van Clint Eastwood afsloeg om Daniel Peggoty te spelen in David Copperfield. Aluns debuut op het grote scherm kwam in de Michael Caine gangster-klassieker Get Carter. Andere vroege rollen waren in Whatever Happened to the Likely Lads? en The Sweeney.

Op tv is hij veel te zien geweest, als Austin Donaghue in Our Friends in the North, als hoofdinspecteur Frank Jefferson in In the Red, en als George Mole in Adrian Mole: The Cappucino Years. Films op zijn CV zijn onder andere The French Lieutenant's Woman, Krull, American Friends, Patriot Games en Braveheart.

Sinds 2000 speelde hij op tv de rol van gepensioneerde leraar Latijn Jim in When I'm 64, maar ook die van Samuel Evans in Carrie's War, John Southouse in Garrow's Law en Neil Henshaw in Andy Hamilton's Bedtime.

Hij werd genomineerd voor een Academy Award voor zijn rol in The Child Eater, een korte film van Jonathan Tammuz. Ook werd hij genomineerd als Beste Acteur door de Royal Television Society, voor zijn spel in This Is Personal: The Hunt for the Yorkshire Ripper in 2000.

In 1993 kreeg hij de Laurence Olivier Theatre Award voor zijn Sweeney Todd in het Royal National Theatre performance.

Onze grootste talenten