Menu

FAQ’s

Bedankt voor het bezoeken van onze website. Hieronder staat een overzicht met veelgestelde vragen door onze kijkers. Als uw vraag er niet tussen staat, dan kunt u ons een bericht sturen via de contactpagina.

Zal SS-GB uitgezonden worden op BBC First?

We zijn verheugd om te kunnen bevestigen dat de BBC dramaserie SS-GB in première zal gaan op BBC First vanaf donderdag 27 april om 21.00.

Waar kan ik de tv-gids van BBC First vinden?

Er zijn twee verschillende gidsen voor BBC First beschikbaar op deze website. Komt u uit België, klik dan bovenaan deze pagina op TV-gids en selecteer België. Komt u uit Nederland, klik dan op TV-gids en selecteer Nederland.

BBC First lanceert reclame in de Benelux vanaf September

De invoering van reclame op BBC First is een beslissing die zorgvuldig werd overwogen. We zijn er van overtuigd dat de integriteit en de kwaliteit van onze programma’s van onze zender niet zullen worden aangetast. We weten dat onze kijkers veel waarde hechten aan de beste Britse inhoud op BBC First. De inkomsten die we dankzij reclame zullen ontvangen, zullen ons toelaten om nog beter aan deze vraag tegemoet te komen.

Gaan jullie Silent Witness seizoen 20 uitzenden?

Nieuwe afleveringen van Silent Witness worden momenteel uitgezonden op zaterdag om 21.00 uur.

Het schema van mijn tv-gids of EPG komt niet overeen met wat er wordt uitgezonden op BBC First – kunt u helpen?

Hoewel wij de schema’s distribueren naar onze partners, worden de elektronische programmagidsen (EPG’s) verstrekt door de providers. Zij zijn verantwoordelijk voor het updaten en delen van deze informatie met hun abonnees. Alle vragen over de beschikbare informatie via deze service kunnen in de eerste instantie het beste gericht worden aan de providers. Een goede manier om te controleren of wij kunnen helpen met dit probleem, is het bekijken van onze TV-gids. Als dit overeenkomt met wat u ziet op het kanaal, dan is het probleem lokaal en moet uw provider hiervan op de hoogte gebracht worden. Als beide bronnen niet kloppen, laat het ons dan weten door contact met ons op te nemen. Geef ons dan zoveel mogelijk informatie, inclusief de naam van uw provider.

Ik ervaar problemen met het bekijken van de zenders. Wat moet ik doen?

Als u technische problemen ondervindt met een van onze zenders, neem dan alstublieft eerst contact op met uw provider. Als zij u niet kunnen helpen, neem dan contact op met ons. Om het probleem zo goed mogelijk voor u te kunnen onderzoeken, hebben we de data en tijdstippen nodig waarop de kwestie zich voordeed, de naam van het programma, de zender en het land waar u het bekijkt. Als u ons dan ook nog kunt vertellen via welke provider u de zenders ontvangt, zou dat helemaal helpen.

Ik wil graag werken voor de BBC; waar vind ik meer informatie over de carrièremogelijkheden? Kan ik u mijn CV sturen?

Stuur uw CV niet naar ons. Bij BBC Worldwide kunnen u niet helpen met vragen over sollicitatieprocedures. Eventuele vacatures staan in de landelijke dagbladen en op de hoofdwebsite van de BBC. Neem voor algemene informatie, advies en de nieuwste vacatures, een kijkje op BBC Careers.

Kan ik een DVD van een programma?

Hoewel niet alle programma's die u bij ons ziet ook via de commerciële kanalen kunnen worden bekeken, is er veel op DVD beschikbaar. Kijkt u daarvoor online of in winkels bij u in de buurt.

Kan ik een DVD van een programma krijgen voor voorlichtingsdoeleinden?

De mogelijkheden daarvoor zijn afhankelijk van een aantal zaken, waaronder auteursrechtelijke beperkingen, maar soms kunnen officiële onderwijsinstellingen een kopie aanvragen. Ga voor meer informatie naar de BBC Active website.

Hoe kan ik contact opnemen met BBC World News?

Als u feedback heeft over iets wat u op BBC World News heeft gezien of als u een nieuwsverhaal wilt insturen, bezoek dan de Contact pagina. De uitzendschema’s van BBC World News buiten het Verenigd Koninkrijk hier te vinden.

Hoe kom ik aan toestemming om een fragment van een BBC-programma te gebruiken?

Voor informatie over toestemming om clips uit BBC-programma's over te nemen, kunt u het best contact opnemen met de BBC Motion Gallery.

Zijn jullie zenders beschikbaar via deze site of elders?

Onze internationale zenders zijn momenteel niet beschikbaar online, maar er zijn veel fragmenten te bekijken via deze website.

Waarom kan ik geen fragmenten bekijken op de bbc.co.uk website?

De meeste inhoud op de bbc.co.uk website is bedoeld voor gebruikers uit de UK, daarom zijn de rechten voor video, audio, afbeeldingen en andere vormen van inhoud alleen voor de UK bestemd. Wereldrechten zijn een stuk duurder, maar we hopen meer audio- en visuele inhoud beschikbaar te kunnen maken voor onze internationale kijkers.

Kunt u niet vinden waar u naar zoekt? Stuur ons dan alstublieft een bericht via de contactpagina.